ANTALYA / KAŞ - Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulu

Kas

Milli Eğitim Bakanımız sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılarak yürürlüğe giren ''Dilimizin Zenginlikleri'' projesi okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını,kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını,buna bağlı olarak ta dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.Proje ''Sözlük Özgürlüktür'' sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi/özel eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm okul öncesi,ilkokul,ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulanacaktır.

Okulumuzda 10.11.2023 tarihinde proje tanıtım toplantısı yapılarak ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' komisyonu oluşturulmuş olup gerekli planlamalar yapılmıştır.